2. ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΗΧΩΝ & ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ!

Καλημέρα παιδιά!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να παίξατε με τα παιχνίδια που υπάρχουν στην ΕΜΜΕΛΕΙΑ. Δοκιμάστε τη 2η άσκηση στο επίπεδό σας (Α για 1η και 2α τάξη, Β για 3η και 4η, Γ για 5η και 6η). 

Έχω δημιουργήσει τάξεις στο e-class (sch.gr) και είδα με πολλή χαρά ότι γράφτηκαν αρκετοί από σας! Περιμένω και τους υπόλοιπους. Μπαίνετε με τους κωδικούς σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ακριβώς όπως μπαίνετε και στο e-me! 

Στείλτε μου μηνύματα στην Ενότητα "Κουβεντούλα" για το πώς σας φάνηκε το μάθημα ή αν έχετε κάποια απορία. 


Σας στέλνω τώρα καινούριες ιδέες για να περάσετε καλά και ν' ασχοληθείτε ευχάριστα με τη μουσική και αυτήν την εβδομάδα. 

Α΄ & Β΄ ΤΑΞΗ


Στη Χώρα των Ήχων
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και παίξτε ένα ωραίο διαδραστικό παιχνίδι. Δοκιμάστε τις δραστηριότητες που σας προτείνω μετά! Είναι ευκαιρία να παρατηρήσετε καλά τους ήχους του σπιτιού σας! 

ή στο e-class:       https://eclass.sch.gr/courses/9190170148/


Μιούζικαλ!

Για τις μεγαλύτερες τάξεις προτείνω μια γνωριμία με το Μιούζικαλ (Musical)! 
Τι είναι το μιούζικαλ; 
Είναι μουσικό θέατρο, όπου οι ηθοποιοί εκτός από το να μιλούν, εκφράζουν τα συναισθήματά τους με πολύ τραγούδι και χορό! 

Είναι κλασική μουσική;
Η μουσική του είναι σύγχρονη και αγγίζει όλα τα μουσικά είδη: τζαζ, ροκ, ποπ, disco, r&b, κα. 

Ποιος ακούει τέτοια πράγματα;
Στη Βρετανία και στις ΗΠΑ λατρεύουν το μιούζικαλ. Διάσημα μιούζικαλ όπως οι "Γάτες" και το "Φάντασμα της Όπερας" παίζονται ασταμάτητα για δεκαετίες. Γράφονται συνεχώς καινούρια και παίζονται στο θέατρο ή γυρίζονται ταινίες. Πολλά από αυτά έχουν γίνει ταινία, όπως το "Mamma Mia", που γυρίστηκε στη Σκόπελο, η "Μελωδία της ευτυχίας", η "Μαίρη Πόπινς", "Ο Βασιλιάς των Λιονταριών".

Πρέπει να κάνουμε κάποια εργασία;
Αυτήν την εβδομάδα το μόνο που θέλω είναι να ακούσετε τα τραγούδια που σας προτείνω. Πολλά από αυτά τα ξέρετε ήδη, απλά μπορεί να μην ξέρατε ότι είναι τραγούδια από Μιούζικαλ. Τραγουδήστε και χορέψτε με όποια σας αρέσει περισσότερο, όπως κάνουν και οι ηθοποιοί! Διαλέξτε ένα, και ψάξτε λίγο περισσότερο γι' αυτό. Βρείτε την υπόθεσή του και ακούστε και άλλα τραγούδια του. 
Στο κάτω μέρος κάθε εικόνας υπάρχουν πληροφορίες (από ποιο μιούζικαλ είναι το τραγούδι και ποια χρονιά παίχτηκε για πρώτη φορά). Πατήστε στα γράμματα για να τις δείτε. 

Γ΄ & Δ΄ ΤΑΞΗ
Οι μικρότεροι, ακούστε αυτά τα τραγούδια:


Ε΄ & ΣΤ΄ ΤΑΞΗ
Οι μεγαλύτεροι, ξεκινήστε από αυτά τα τραγούδια, αλλά ακούστε και αυτά που προτείνω στους μικρότερους!





Καλή διασκέδαση!


Comments

Popular Posts