ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Τώρα που τα σχολεία κλείνουν για μέρες, είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε δραστηριότητες και μουσικά παιχνίδια σχεδιασμένα από το Υπουργείο Παιδείας!

Ένα τέτοιο ωραίο περιβάλλον είναι το Μουσικό Χωριό Εμμέλεια 



Μόλις μπούμε στη σελίδα του, μας ζητά να ενεργοποιήσουμε το Adobe Flash Player, και το κάνουμε. Κατόπιν πατάμε το συννεφάκι στην κορυφή της σελίδας που γράφει ΕΜΜΕΛΕΙΑ. 



- Ήχοι Περιβάλλοντος: Μόλις ανοίξει η εικόνα του μουσικού χωριού μπορούμε να περιηγηθούμε στις διάφορες εικόνες και να πατήσουμε για να δούμε τι περιέχουν. Πχ πατώντας στο δάσος, ανοίγει μια εικόνα με ζώα του δάσους και της αυλής. Πατώντας σε κάθε ζώο μπορούμε ν' ακούσουμε τη φωνή του. Πατώντας στη θάλασσα μπορούμε να ακούσουμε ήχους θάλασσας, πλοίων και μερικών ζώων.

Ακούστε όλους τους ήχους. Πολλούς από αυτούς δεν θα έχουμε εύκολα την ευκαιρία να ακούσουμε στη φύση (πχ φωνή της φάλαινας, του ελέφαντα κλπ). 

Τα τρία σπίτια στη μέση του χωριού περιέχουν παιχνίδια και δραστηριότητες. 

- Το σπίτι που ονομάζεται ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ περιέχει παιχνίδια σε διάφορα επίπεδα. Το επίπεδο Α΄ είναι για Α και Β τάξη, το επίπεδο Β΄ για  και Δ τάξη, το επίπεδο Γ΄ για Ε και ΣΤ τάξη. Σε κάθε παιχνίδι ζητά από τα παιδιά να ακούσουν ήχους της φύσης ή μουσικών οργάνων και να τα αναγνωρίσουν. 



Παίξτε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορείτε. Θα οξύνουν την ακοή σας και θα μάθετε πολλά πράγματα.  

- Το σπίτι που ονομάζεται ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ έχει πληροφορίες, ηχητικά παραδείγματα και βίντεο με μουσικά όργανα. 



- Το σπίτι που ονομάζεται ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ περιέχει απλές πληροφορίες για τον ήχο και για τη θεωρίας της μουσικής. Έχει και ασκήσεις σε 3 επίπεδα. 




Στην ταμπέλα ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (κάτω αριστερά) μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και ηχητικό υλικό για μουσικές από διάφορες χώρες του κόσμου. 


Ανακαλύψτε όσο περισσότερα μπορείτε!


Αν θέλετε να τραγουδήσετε, δείτε τις αναρτήσεις που έχουν μπει στο blog με διάφορα τραγούδια που τραγουδά η χορωδία του σχολείου. Ακούστε τα βίντεο και τραγουδήστε όποια από αυτά τα τραγούδια σας αρέσουν!  


Καλή διασκέδαση και να προσέχετε την υγεία σας!


Comments

Popular Posts